Beef Jerky gezond?

Is Beef Jerky nou gezond?

Dat is één van de vragen die we het meest krijgen. Er gaan vele wilde geruchten de rondte over Beef Jerky en velen zijn absoluut niet waar. We kunnen namelijk heel kort zijn in ons antwoord: Beef Jerky is erg gezond!

Waarom? Wel, omdat Beef Jerky weinig vet bevat, weinig koolhydraten bevat en je de nodige proteïnen levert!

Iedereen die iets van een gezond voedingspatroon of eventueel diëten af weet, kan je vertellen dat snacken eigenlijk best belangrijk is. Wanneer je wilt afvallen of spieren wilt opbouwen is een tussendoortje een must. Dan hebben we het natuurlijk niet over een zak chips of een reep chocolade. En Beef Jerky is hiervoor het perfecte alternatief. Natuurlijk is ook fruit erg gezond, maar wanneer je lekkere trek hebt, is Beef Jerky een uitkomst! Er komt nog bij dat Beef Jerky zeer weinig calorieën bevat en het vlees je na niet al te lange tijd al een verzadigd gevoel geeft.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan Beef Jerky? Uiteraard moet je iedere dag oppassen met zout. Veel mensen eten teveel zout en uiteraard is er zout toegevoegd aan Beef Jerky (voor het conserveringsproces). Eet dus met een gerust hart Beef Jerky, maar zoals voor alles geldt: eet het met mate.