Beef Jerky maken?

Wil je zelf Beef Jerky maken? Dat kan!

In een aantal simpele stappen maak je zelf heerlijke Beef Jerky. Wij leggen je in een paar simpele stappen uit hoe je dit doet:

Stap 1: kies een stuk vlees. Je kunt het best kiezen voor mager vlees, maar kunt eindeloos variëren met verschillende soorten vlees. Rundvlees, kalkoen, bizon, hert, eland en zelfs zalm zijn geschikt om mee te beginnen.

Stap 2: verwijder al het zichtbare vet. Dit is belangrijk omdat het vet de Beef Jerky doet bederven. Snijd het vlees daarna in dunne reepjes van ongeveer 1,5 millimeter. Wanneer je eventueel nog meer vet tegenkomt, vergeet dit dan niet te verwijderen.

Stap 3: marineer het vlees in olijfolie, azijn en zeezout. Dit kan even duren. Het is aangeraden het vlees minimaal 10 uur in de koelkast. Langer is beter. Uiteraard kun je variëren in je marinade. Dit is een kwestie van proberen. Belgisch bier, honing, pepers, basterdsuiker zijn allerlei optionele toevoegingen.

Stap 4: strooi kruiden en wat zout over het vlees. Zout, peper, kaneel en gemalen chipotle doen het goed. Uiteraard moet er ook wat koriander bij. Ook hiermee kun je weer eindeloos variëren! Denk aan bijvoorbeeld oregano, chilipoeder, komijn of kruidnagel.

Stap 5: nu begint het echte werk! Het gebruik van een dehydrator  (of droogoven) is uiteraard het beste, maar ook een gewone oven (op 70 graden) volstaat. Wanneer je een gewone oven gebruikt, leg de reepjes dan op de plaat en houd voldoende afstand tussen twee reepjes. Kijk na anderhalf uur even hoe de situatie is en check vanaf dan ieder halfuur. De reepjes zouden na 2,5 tot 3 uur goed moeten zijn, soms al eerder.

Stap 6: laat de reepjes drogen in een glazen pot.

zelfgemaakte beef jerky