Beef Jerky webshop te koop

Omschrijving website:
Ik verkoop mijn webshops in beef jerky en biltong (gedroogd vlees). Ik heb de eerste webshop BeefJerky.be opgericht in 2005. In 2012 is daar BeefJerky.nl bijgekomen. In 2014 kocht ik BeefJerkyShop.com, in 2015 Trockenfleisch.de en in 2016 BeefJerky.co.uk maar die zijn nog niet actief (geen klanten).

Dit zijn natuurlijk de beste domeinnamen die je kan bedenken voor de verkoop van dit product…

Uitstekende SEO ranking: #1 voor zoekterm ‘beef jerky’ in België, #8 voor zoekterm ‘beef jerky’ in Nederland.

De back-end draait op Prestashop, het betalingssysteem is Mollie.

Er staan sinds mei 2014 een totaal van 1751 geregistreerde klanten (60% uit Nederland, 40% uit België) in Prestashop. Voor mei 2014 gebruikte ik osCommerce. Er zijn nog een 500-tal klanten die nog niet in Prestashop een account gemaakt hebben, maar die ik wel nog mag benaderen via e-mail. Die komen misschien ook ooit nog wel terug voor een bestelling.

Ik stuur 1x per maand een promotiemail met nieuwe producten en/of een kortingscode en/of een andere leuke aanbieding.

Er zijn ongeveer 40 bestellingen per maand (waarvan ongeveer de helft op 2 dagen tijd, vlak na het versturen van de maandelijkse promotiemail). De gemiddelde grootte van bestelling is 57,55 euro. Ik besteed in totaal ongeveer 10u per maand aan het opstellen van de maandelijkse promotiemail, het verwerken van bestellingen en het beantwoorden van mails van (potentiële) klanten (slechts 5-10 mails per maand).

Voor de producten zijn er verschillende leveranciers, waaronder Big John’s Beef Jerky (VS), Krave Jerky (VS), Crazy Horse Jerky (VS), Gold Jerky (DE), Indiana Jerky (CZ), Safari Biltong (DE), Cruga Biltong (UK). We veranderen regelmatig de producten die we aanbieden in de webshop, deels om geen te grote voorraad te moeten aanleggen, deels om artificiële schaarste te creëeren en de klanten aan te zetten om vaker te kopen (veranderende producten die snel uitverkocht raken = meer herhaalaankopen).

De marge op producten is altijd minstens x2 en vaak x3, bvb:
Big John’s Beef Jerky 50 gram aankoopprijs is $1.91 – wordt verkocht voor 6,95 euro
Big John’s Beef Jerky 400 gram aankoopprijs is $15.28 – wordt verkocht voor 39.95 euro
Krave Jerky 92 gram aankoopprijs is $5.69 – wordt verkocht voor 14.95 euro
Gold Jerky: 80 gram aankoopprijs is 3.04 euro – wordt verkocht voor 7.95 euro
Indiana Jerky 25 gram aankoopprijs: 0.75 euro – wordt verkocht voor 2.25 euro

NIET inbegrepen in deze aankoopprijs zijn verzendkosten van de leverancier naar ons (vanuit de VS is dat $80 voor een doos van 10 kilo, vanuit Europa worden door de leveranciers geen kosten berekend.

NIET inbegrepen in de verkoopprijs zijn verzendkosten naar de klant (wij bieden standaard gratis verzending, maar hanteren een minimum aankoopprijs van 19.90 euro om de prijs voor verzending te verspreiden over meerdere producten, dit is dus ingebouwd in de marge).

Ik mik op een uiteindelijke winstmarge van 50%. Aan een gemiddelde van 2300 euro omzet per maand, hou ik dus 1150 euro over.

URL:
Inclusief in deze veiling zijn de hoofdwebsites:
BeefJerkyShop.com, BeefJerky.be, BeefJerky.nl, BeefJerky.co.uk, Trockenfleisch.de

Indien de koper de optionele domeinen niet overneemt, zullen ze via Sedo te koop gesteld worden (aan een hogere prijs).

Voorraad:
Niet inbegrepen in de prijs van deze veiling is de voorraad beef jerky. De koper verplicht zich tot overname van de voorraad aan aankoopprijs. De verkoper zal tot de datum van overname de bestellingen blijven afhandelen, de totale prijs voor de overname van de resterende voorraad zal berekend worden op de datum van overname (verkoop aan aankoopprijs).

Leeftijd site: sinds 2005, dus 11 jaar

Maandelijks inkomsten: 2300 euro

Details:

De inkomsten zijn al jaren stabiel (sinds 2007 ongeveer gelijk gebleven).
Omzet 2016 tot en met 31 juli (7 maanden): 15.800 euro
Omzet 2015: 27.995 euro
Omzet 2014: 29.588 euro
2007-2013: telkens tussen 20.000 en 30.000 euro

Prijs: Reserveprijs = iets meer dan 1x de jaarlijkse winst (15.000 euro), Nu Kopen = iets meer dan 2x de jaarlijkse winst (30.000 euro)

Nogmaals, de drie extra domeinen (COM, DE en UK) + de voorraad zijn niet inbegrepen in deze prijs. De extra domeinen zijn optioneel mee over te nemen, de voorraad is verplicht over te nemen aan aankoopprijs.

Waarom verkopen: Dit is één van mijn eerste internetprojecten, gestart in 2005. Ik doe het al jarenlang tegen mijn zin, maar omdat ik gehecht ben aan ‘mijn kindje’, heb ik toch altijd afgezien van verkoop. Ik was zelfs nog van plan de omzet van deze activiteit te doen groeien door internationale expansie (Duitsland en Verenigd Koninkrijk), maar bij het opzetten van deze nieuwe shops heb ik toch ingezien dat ik het volledig beu ben en dat ik er mentaal teveel energie aan besteed. Mijn andere online activiteiten groeien harder, dus ga ik me daarop focussen. Ik hak de knoop eindelijk door en zet deze websites in verkoop.

Advies aan de koper:
Om de omzet te doen stijgen: reclame via Facebook/Adwords. Vaker communiceren naar bestaande klanten (onze eenmalige maandelijkse mail is goed voor 50% van de maandomzet momenteel). Uitbreiding van het productaanbod om meer klanten aan te trekken via SEO en bestaande klanten die een voorkeur hebben voor een bepaald merk beter te bedenien.

Om technisch te verbeteren: Prestashop is wat outdated, ik zou omschakelen naar bvbv Shopify.

Ik blijf 3 maanden lang beschikbaar voor alle vragen die de koper zou kunnen hebben ivm klanten, bestellingen, leveranciers, de shop, …

Betaling via:
Overschrijving. Escrow is mogelijk. Verkoop op factuur. Prijs exclusief BTW.

Screenshot:
Overzicht van de laatste bestellingen. De laatste promotiemail is verstuurd op 4 juli (met promotie ter gelegenheid van Amerikaanse nationale feestdag). In augustus is nog geen promotiemail gestuurd wegens tijdsgebrek.