Beef Jerky

Beef Jerky is jarenlang slechts populair geweest bij een klein publiek. Voornamelijk bodybuilders wisten de weg naar Beef Jerky wel te vinden. En dat is geen verrassing. Beef Jerky is namelijk niet alleen erg lekker, de snack zit ook nog eens vol met eiwit. Bovendien is het een lichtgewicht wanneer het aankomt op calorieën.  Na een zware training dus de ideale snack, zeker omdat je er niet veel van nodig hebt om vol te raken.

In eerste instantie bleef Beef Jerky slechts populair binnen de landsgrenzen van Amerika en Australië, hoewel je voor de oorsprong van dit tussendoortje in Zuid-Amerika moet zijn. Indianen droogden het vlees van lama’s zodat ze op hun lange tochten altijd iets te eten voorhanden hadden. Ze noemde de snack Charqui. Met een beetje fantasie en een weinig gevoel voor taal is hier later Jerky van gemaakt.

In België en in Nederland merkten we echter dat er een vraag was en het product populairder werd. Het fijne van deze snack is ongetwijfeld de lange houdbaarheidsdatum. Je hoeft het product ook niet te koelen, waardoor het de moeite waard is een aantal pakjes op te laten sturen. Zonder koelkast kun je het product zes maanden bewaren. Dit heeft ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld ook ruimtevaarders graag een aantal pakjes meenemen de ruimte in. Je kunt dus zeggen dat Beef Jerky zowel op aarde als daarbuiten flink aan populariteit heeft gewonnen!

Je vindt Beef Jerky in verschillende soorten en maten terug:

Original beef jerky
Original Beef Jerky strips

 

Beef Jerky slabs

 

Beef Jerky strips

Beef Jerky strips