Veelgestelde vragen

1. Wat is beef jerky?

2. Wat onderscheidt Big John’s Beef Jerky van andere merken?

3. Waarom wordt het in strips gesneden?

4. Wat is de houdbaarheid van de jerky?

5. Is beef jerky gezond?

6. Wie eet beef jerky?

7. Waarom kost beef jerky zoveel?

 

1. Wat is beef jerky?
Jerky is gedroogd vlees. Beef jerky is gedroogd rundsvlees. Het woord “jerky” komt van de Quechua term “charqui”, wat letterlijk “gedroogd vlees” betekent. Jerky maken is eigenlijk een methode die vroeger gebruikt werd om vlees zonder koeling te kunnen bewaren. In Zuid-Afrika wordt vlees ook gerookt en gedroogd. Daar heet het “biltong”.

 

2. Wat onderscheidt onze Beef Jerky van andere merken?
Voor we in 2005 begonnen met deze beef jerky webwinkel, hebben we tientallen soorten beef jerky uitgeprobeerd. De smaak was niet altijd optimaal. Sommige waren zelfs niet te vreten!

De beef jerky en biltong die wij verkopen daarentegen was de beste beef jerky die we konden vinden.

Dat zeggen we niet omdat we je per se ons eigen merk van jerky willen verkopen. Integendeel, we doen juist alle moeite om de merken die wij aanbieden te importeren  omdat het de ALLERBESTE is.

Zelfs als je ooit andere beef jerky geprobeerd hebt en je was geen fan: de beef jerky die wij hier verkopen is anders én beter!

 

3. Waarom wordt het in reepjes gesneden?
De snit van het vlees is een deel van het unieke verwerkingsproces voor beef jerky. De reepjes zijn veel gemakkelijker om te eten. Wil je toch liever grote stukken vlees, dan bieden we ook big bites aan! Kijk in het menu bij ‘speciale soorten’.

 

4. Wat is de houdbaarheid van de jerky?
Beef Jerky wordt vacuum verpakt in een hersluitbare zak.
Hoewel een ongeopende zak vers zal blijven voor mintens zes maanden, moet een geopende zak voor maximum versheid binnen 7 dagen opgegeten of diepgevroren worden.

Zelf hebben we ondervonden dat het moeilijk is om, eenmaal je begonnen bent met eten, de zak meer dan 5 minuten gesloten te houden.

Bewaar de jerky op een koele en droge plaats, uit direct zonlicht. Zodra een zak geopend is, moet je zoveel mogelijk lucht verwijderen voor je hem terug sluit.

 

5. Is beef jerky gezond?
Het is moeilijk om een snack te vinden die nog gezonder is! Beef Jerky bevat maximum 1 gram vet, is koolhydraten-arm (low-carb) en bevat veel proteïnen (eiwitten) die ons lichaam nodig heeft!

 

6. Wie eet beef jerky?
Omdat het zo lang goed blijft en veel energie geeft, is beef jerky ideaal voor ruimtevaarders. Beef jerky werd gegeten aan boord van de Atlantis STS-79, Mir Space Station, International Space Station en het Soyuz Spacecraft.

Omdat niet iedereen vaak de ruimte ingaat: het is ook heel handig om mee te nemen als je gaat kamperen of bergbeklimmen. Het is klein, weegt niet veel, het moet niet bereid worden en het is heel voedzaam. Bovendien kan het niet verkruimelen of platgedrukt worden.

Ook bodybuilders eten het, omdat het veel eiwitten bevat. Dat helpt bij de heropbouw van pijnlijke spieren.

Voor weightwatchers is beef jerky een uitstekend tussendoortje. Het is lekker, hartig en bevat bijna geen vet.

Aanhangers van het Atkins dieet: beef jerky is van nature uit low-carb.

Verder is het gewoon een lekkere snack voor als je aan de computer zit of naar tv kijkt. Bovendien is het gezond. Maar: verslavend. Heel moeilijk om vanaf te blijven!

7. Waarom kost beef jerky zoveel?
De belangrijkste reden is dat jerky duur is om te maken. Rundvlees bestaat uit ongeveer 60% water. Als het gedroogd wordt, verdampt het grootste deel van het gewicht. Om 100 gram Beef Jerky te maken, heb je 250 gram kwaliteitsrundvlees nodig.

Onze beef jerky is geimporteerd uit de VS en wordt verstuurd vanuit Europa. Het voordeel voor jou als klant, is dat je geen invoerrechten, douane-kosten en BTW meer hoeft te betalen op het product. Dat is al inbegrepen in de prijs. Bovendien is verzending gratis.

Qua prijs-kwaliteit verhouding staat onze beef jerky ongetwijfeld op #1!